Ендодонтичне Лікування 1 Зуба

Дивіться відео з нашими лікарями стоматологами

 

Ендодонтія зубів

 

В ідеальному світі люди ходили б до стоматологів на профілактику, коли у них нічого не болить і не турбує, тоді штат сучасної стоматології можна було б сміливо обмежити терапевтами.

 

Але в реальності похід в стоматологію – це частіше вимушена міра, викликана дискомфортом або навіть тривалим зубним болем.

 

Коли у пацієнта проявляються такі ознаки або зубна рухливість, є неприємні відчуття при жуванні, з'являється висока чутливість до температур, – йому вже потрібна не проста терапія, а повноцінне ендодонтичне лікування.

 

Що таке ендодонтія, якими захворюваннями займається лікар ендодонт, які технології він застосовує?

 

В мережі стоматологічних клінік Люмі-Дент в Києві:

 

  • постійно працюють відділення ендодонтії;
  • ми зібрали кращих лікарів ендодонтів в цій області;
  • оснастили їх робочі кабінети новітнім обладнанням;
  • тому знаємо про цю область стоматології все.

 

Фото. Процес лікування каналів зубів під мікроскопом.

 

 

Ендодонтія – це самий кропіткий розділ стоматології

 

Якщо говорити коротко, то пульпіт, періодонтит, всілякі запалення, лікування коренів і їх каналів – все це ендодонтія зубів в чистому вигляді.

 

Стоматолог ендодонт займається:

 

  • профілактикою;
  • діагностикою;
  • протизапальною терапією;
  • усуненням джерел захворювань дентину, пульпи і тканин, які їх оточують.

 

До завдань лікаря ендодонта входить консультування пацієнтів з усіх питань, пов'язаних з анатомією зубів, їх лікуванням і профілактикою.

 

Стоматолог ендодонт має справу з внутрішніми тканинами (які закриті емаллю), а його основним завданням (на відміну від хірурга) є збереження всього, що можна зберегти, без загрози поширення інфекції.

 

Ендодонтія зубів заслужено вважається одним з найбільш відповідальних розділів стоматологічної практики з трьох причин:

 

  • компетенція стоматолога ендодонта - це втручання в зубну структуру (глибоке відновлення), і будь-яка помилка в ендодонтії призводить до складних наслідків;
  • лікар ендодонт працює з вже запаленими тканинами (інфікування тієї ж пульпи може статися і під пломбою, людина довгий час не буде здогадуватися про прогрес захворювання, поки руйнування не досягне верхівки кореня);
  • в основі роботи стоматолога ендодонта - зубозберігаючі технології, які завжди вимагають максимально уважного, відповідального, навіть ретельного підходу.

 

Фото. Прийом пацієнта в клініці, прейскурант стоматології ЛюміДент.

 

 

Які захворювання лікує лікар ендодонт

 

Залежно від того, з ким працює стоматолог ендодонт, напрямок ділиться на підрозділи ендодонтії молочних зубів і корінних. У першому випадку фронт робіт – будь-які порушення розвитку тимчасового прикусу, що супроводжуються:

 

  • рухливістю дитячих зубів (не пов'язаної зі зміною тимчасових на постійні);
  • гострим болем (інфекція проникла під емаль);
  • тривалим дискомфортом при жуванні.

 

Ендодонтичне лікування зубів - це програми терапії:

 

 

Найчастіше лікар ендодонт асоціюється у пацієнтів з видаленням нервів перед протезуванням, або лікуванням пульпіту. Він дійсно надає такі стоматологічні послуги, але вони не обмежують область втручання фахівця в ендодонтії.

 

Разом з пульпітом, лікар цієї спеціальності проводить:

 

  • ендодонтичне лікування кореневих каналів;
  • серйозні маніпуляції, пов'язані з резекцією кореневих верхівок або «нарощуванням» зубних тканин;
  • пломбуванням коренів і т. д.

 

Зона відповідальності лікаря ендодонта

 

 

Як і в будь-якому іншому розділі стоматології, в ендодонтії є свої правила, принципи і технології. Основні завдання стоматолога ендодонта зводяться до профілактики захворювань глибоких зубних тканин або їх ускладнень, тому ключовими етапами його роботи залишаються:

 

 

Діагностика в ендодонтії

 

Ендодонтія в стоматології починається з точної клінічної діагностики, із застосуванням сучасних методик для визначення можливих джерел захворювання, і суміжних патологій, що розвиваються.

 

Від правильності постановки діагнозу в ендодонтії залежить дуже багато, тому в мережі клінік Люмі-Дент в Києві лікарі ендодонтії для діагностики застосовують новітні технології огляду під дентальним мікроскопом.

 

Оптичні властивості такого обладнання дозволяють фахівцеві розглянути найдрібніші деталі:

 

  • кореневих каналів,
  • дентину,
  • ураженої пульпи,
  • пломб або протезів, щоб виявити будь-які відхилення від норми.

 

Також правильна діагностика і лікування в ендодонтії неможливі без якісного рентгенологічного обстеження. Сьогодні вважається прийнятним тільки томографічне обстеження з отриманням КТ щелепи - комп'ютерної томограми - тривимірного зображення зубних коренів і навколозубних тканин.

 

В кожній клініці Люмі-Дент встановлені новітні цифрові комп'ютерні томографи Vatech (Південна Корея), що дозволяють робити томографію з мінімальною дозою опромінення.

 

Фото. Рентгенологічне обстеження на комп'ютерному томографі в Люмі-Дент.

 

 

Анестезія та асептика

 

Анестезія – ще один дуже важливий момент, без якого ендодонтичне лікування зубів сьогодні неможливо. Оскільки фахівець працює з глибокими тканинами, безпосередньо пов'язаними з нервами, без якісного знеболювання він не обійдеться.

 

В Люмі-Дент для комфорту пацієнтів стоматологи ендодонтії застосовують новітню технологію інтелектуальної анестезії за допомогою комп'ютеризованої системи STA (див. фото).

 

 

Вона дозволяє виключити навіть дрібні неприємні відчуття при введенні анестетика, і при цьому знеболює тільки ділянку обробки – язик, щоки, губи не німіють. Антисептичні заходи - найвідповідальніше завдання ендодонта: будь-які фактори, які можуть в майбутньому призвести до інфікування закритих пломбою, вкладкою або коронкою тканин, повинні бути нівельовані.

 

В мережі стоматологічних клінік Люмі-Дент в Києві також широко практикується ендодонтичне лікування зубів під загальним наркозом (медикаментозний сон). Ви спокійно засинаєте, а коли прокидаєтеся - все вже позаду. Наші клініки мають ліцензію на проведення лікування уві сні, у нас постійно працюють 3 професійних анестезіолога.

 

Фото. Лікування під загальною седацією в Люмі-Дент.

 

 

 

Як зрозуміти, що вам потрібен стоматолог ендодонт

 

  • Переліковування каналів після втручання не самого кваліфікованого фахівця;
  • усунення запалень всередині зуба;
  • програма відновлення після хронічного періодонтиту, –

- все це ендодонтичне лікування зубів. За ним звертаються при гострих зубних болях, болючих відчуттях при жуванні, рухливості зубного ряду, інших ознаках дискомфорту.

 

Фото. Лікар стоматолог зі своїм пацієнтом в нашій клініці.

 

 

Звертайтеся в мережу стоматологічних клінік Люмі-Дент з будь-якими скаргами і без них (для профілактики), і наші адміністратори точно визначать, до якого саме лікаря вам потрібно потрапити.

 

Якість роботи стоматології ЛюміДент залишається високим завжди, обстановка тішить привітністю, а якість застосовуваних технологій гарантує довготривалий результат.

 

Відео відгуки наших пацієнтів про послуги ендодонтії доступні в розділі "Відгуки стоматології".

 

Фото до і після ендодонтичної терапії каналів можна побачити в розділі "Наші роботи".

 

Запишіться на безкоштовну консультацію!

 

Прийом проводять

Романюк Марія Олександрівна
Лікар стоматолог терапевт
Ленько Ірина Ігорівна
Лікар стоматолог терапевт
Нагірна Юлія Михайлівна
Лікар стоматолог терапевт
Горбецький Артем Васильович
Лікар стоматолог терапевт