Зубні Імпланти - Як Довго Приживляються

Як швидко приживаються імпланти зубів? - відповідає лікар хірург-імплантолог мережі Люмі-Дент

 

 

 

Термін приживлення зубних імплантів залежить від багатьох факторів:

 

  1. Щільність кістки в щелепі. На нижній щелепі інпланти приживаються швидше, ніж на верхній, через її нещільну й пористу структуру;
  2. Наскільки велика нестача кісткової тканини в місці приживлення зубного імпланта. Чим більше дефект кістки, тим довше чекати, щоб імплант зуба прижився. Наприклад, при операції синус ліфтингу - термін (час) приживлення імплантату складає не менше 6 місяців, адже ми одночасно серйозно нарощуємо кістку в ділянці приживлення імпланту;
  3. Виду зубних імплантів. Які імпланти краще приживаються? Базальні імпланти приживаються швидше, ніж класичні. Мокрі імпланти зуба - швидше, ніж сухі. Багато також залежить від конкретного виробника імплантів. Однак якість приживлюваності імпланта зовсім не залежить від її термінів, на неї впливає якість імпланта, професіоналізм хірурга, і поведінка в період приживлення самого пацієнта;
  4. Виду установки зубного імпланта. Субкортикальне встановлення, або розміщення в паростках верхньої щелепи за допомогою хірургічних шаблонів - зменшує час приживлення імплантів.

 

Фото. Протезування на імплантах зубів, стоматологія Люмі-Дент.

 

 

Чи можемо ми вплинути на термін (час) приживлення імплантів зубів

 

Так, можемо.

 

Для цього в клініках Люмі-Дент використовуються різні технології:

 

  1. PRF - допомога в рості кістки власним тромбоцитарним згустком, зробленим за особливою технологією з власної венозної крові пацієнта;
  2. Плазмоліфтінг - прискорення приживлення інплантів зубів за допомогою уколів з рідкою фракцією крові пацієнта, виробленої завдяки центрифугуванню;
  3. Кісткова пластика зі штучної кістки, із застосуванням спеціальних мембран;
  4. Використання хірургічних шаблонів, за допомогою яких імплантати приживляються в відростки верхньої щелепи - туберальний, вилицевий, піднебінний.

 

Загалом, відповідаючи на питання - "Як швидко приживаються імпланти зубів?" - можна впевнено сказати, що важливий не час приживлення зубних імплантів, а інформація - в яку клініку, і до якого лікаря Ви звернулися.

 

Фото. Хід операції імплантації зубів в клініці Люмі-Дент.

 

 

Якщо Ви довіряєте фахівцю та клініці - вся робота у Вас пройде швидко і успішно, а це головне.

 

Вибирайте кращих у своїй справі! 

Запишіться на безкоштовну консультацію!

 

Нижче знаходиться більш розширена інформація по цій темі.

 

Як швидко приживаються імпланти зубів і від чого залежать терміни приживлення

 

Установка інплантів зубів - досить складний і дорогий процес, а тому у пацієнтів завжди є певні сумніви.

Так, нерідко вони пов'язані з приживлюваністю імплантатів, тому що від ступеня зрощення їх з кісткою залежить, чи можна використовувати весь ресурс очікуваного навантаження, чи прослужать вони довгий час і належним чином.

Щоб усунути всі сумніви, відповімо на питання про те, як швидко приживаються імпланти, і які у приживлення є важливі нюанси і можливі проблеми.

 

Середні терміни приживлюваності імплантатів зубів

 

Якщо брати за основу середні показники приживлюваності, то:

 

  • нижня щелепа - термін до трьох місяців;
  • верхня - приживлення імплантів може тривати до півроку.

 

Але найчастіше в нижньому ряді імплантати стабільно зживаються з щелепою місяці за два, а вгорі — приблизно за чотири місяці.

 

  • При цьому важливо розуміти, що в процесі приживлення чужорідних тіл з кісткою - є дуже багато індивідуальних моментів. Існують люди, яким потрібно набагато більше часу на приживлення;
  • Уточнюючи, скільки часу приживається імплант зуба, ми заздалегідь маємо на увазі, що всі процедури виконані професійно, а клієнт вибрав якісну систему і надійну клініку;
  • Так, в Люмі-Дент всі стоматологи відповідають за свою роботу і гарантують таку ж ступінь приживлюваності, про яку говорять виробники, — це 97-99% в залежності від того, на якій системі зупиняється клієнт.

 

Фото. Протезування беззубої щелепи на імплантатах пацієнту Люмідент.

 

 

Причини, від яких залежить, скільки часу приживається імплант зуба

 

Ось ті проблеми, які знижують ймовірність приживлюваності імпланта:

 

  • Неправильні дії стоматолога, які обумовлюються недостатнім досвідом, неякісною освітою або просто недбалим ставленням до своєї справи. Якщо лікар не виключить всі протипоказання, не здійснить ретельне обстеження і неграмотно виконає свою роботу, пацієнт отримає той результат, на який абсолютно не розраховував. Важливо розуміти, що тільки освітою і досвідом експертність лікаря не обмежується: кожен виробник дає свої рекомендації з приводу того, як працювати з його імплантами - і досвідчений фахівець це завжди враховує.
  • Неякісні імпланти: в клініках Люмі-Дент ця проблема повністю виключена, тому що компанія співпрацює виключно з перевіреними виробниками, які давно зарекомендували себе на стоматологічному ринку.
  • Захворювання, які загострюють реакцію на будь-які запалення, хірургічні втручання і установку чужорідних предметів. Сюди відносять діабет, неврологічні порушення і багато іншого: в більшості ситуацій такі хвороби спочатку стають протипоказаннями, тому лікар їх враховує і не проводить процедуру. Але є випадки, коли імплант вже встановлюють, але про проблему ще не знають - наприклад, у випадку з безсимптомним розвитком онкології. І це не можна назвати помилкою лікаря, тому що він, як і клієнт, не знає, що всередині існує проблема, яка заважає імплантації.
  • Деякі ліки: якщо відразу після імплантації починається тривалий курс лікування, серйозні медикаменти можуть вплинути на приживлюваність імпланта. І тут теж ситуація не залежить від стоматолога або пацієнта, які не можуть передбачити такий розвиток подій.

 

Є ще один дуже важливий фактор, який ми виділимо окремо - це поведінка самого пацієнта. Цей фактор найбільш значущий і відповідальний, оскільки багато в чому від самого клієнта залежить термін і успіх приживлення зубних імплантів.

 

Ознаки того, що імпланти не прижилися

 

Ці ознаки важко не виявити: запалення, виділення крові, гною, хворобливі відчуття, рухливість імплантата — все це привід звертатися до лікаря.

 

Ні в якому разі не лікуйтеся народними методами і не чекайте, поки все пройде: чим довше ви відтягуєте візит до стоматолога, тим серйозніше буде ситуація.

 

Фото. Негайне навантаження встановлених імплантатів тимчасовими протезами, пацієнт Люмі-Дент.

 

 

Роль клієнта в питаннях приживлюваності імплантів

 

Важливо не тільки те, як довго приживається імплант — але і те, що сам клієнт стоматологічної клініки для цього робить.

 

Ті 2-3% імплантантів, які в результаті відторгаються, часто є наслідком не виконання пацієнтом рекомендацій і правил, призначених лікарем.

 

Так, відразу після імплантації:

 

  • небажано палити протягом трьох днів - ідеально, якщо людина на сто відсотків відмовиться від такої шкідливої звички, адже вона сильно впливає на процес загоєння;
  • неприпустимий в перший час і алкоголь;
  • вживання занадто гострої і подразнюючої їжі;
  • вживання твердих продуктів харчування;
  • не можна ні в якому разі змінювати препарати, призначені лікарем, без його відома.

 

Якщо ви відчуваєте, що якісь медикаменти не підходять, зверніться до свого стоматолога і дізнайтесь, що з ними робити.

 

Нові ліки, призначені самостійно, небезпечні: вони можуть зробити так, що інплант не приживеться, а ви навіть не зрозумієте причину.

 

Ви вже знаєте, як довго приживається імплант зуба, але слід розуміти і те, що після загоєння протягом декількох років ситуація може відкотитися — тобто імплант, який вже добре поводиться в тканинах, просто починає створювати проблеми.

 

Нерідко причиною цієї проблеми стає недостатньо хороший догляд за зубами:

 

  • ігнорування обов'язкових гігієнічних процедур;
  • ігнорування регулярних візитів до лікаря (хоча б раз на півроку) і т.д.

 

Людям, у яких стоять штучні імпланти, потрібен такий же догляд, як і за натуральними зубами. Це чистка пастою (звичайною), м'якою щіткою, ополіскувачами, зубною ниткою (флосом) — нерідко лікарі радять і іригатори, що забезпечують максимальне очищення проміжків і нальоту.

 

Фото. Протезування на імплантатах беззубої нижньої щелепи.

 

 

Скільки часу приживається зубний імплант в залежності від віку

 

Є стереотип, який стосується саме вікових проблем: багато пацієнтів запитують, скільки часу приживається імплант, якщо їм 40, 50, 60 і більше років.

 

Але тут головну роль відіграє все ж таки не сам імплант зуба, а те, в якому стані знаходиться організм.

 

  • Є тридцятирічні молоді люди, у яких вже підірваний імунітет і в «запасі» десятки захворювань різної складності;
  • А є люди за 60, у яких міцне здоров'я і мінімум хвороб за все життя — організм таких пацієнтів справляється краще, ніж у більш молодих, але з проблемним здоров'ям;
  • Так що хвилюватися про вік не варто: краще запитайте свого лікаря, скільки часу приживається зубний імплант при вашому стані здоров'я — це куди інформативніше.

 

Рекомендуємо також подивитися схоже за тематикою відео на тему "Скільки часу приживаються імпланти?".

 

Також Ви можете дізнатися - як ставлять імплант зуба

 

Запишіться до клініки Люмі-Дент, на безкоштовну консультацію!

 

Імплантацію проводять

Положий Руслан Артурович
Лікар хірург імплантолог
Федоришин Микола Анатолійович
Лікар хірург імплантолог
Гнип Віталій Володимирович
Лікар хірург імплантолог
Копичко Денис Миколайович
Лікар хірург імплантолог
Мастєров Дмитро Васильович
Лікар хірург імплантолог