Відкритий Прикус 32 Зубів - Стадії, Ознаки, Лікування

Дивіться відео з нашими лікарями стоматологами

 

Відкритий прикус

 

Варіантів неправильного прикусу безліч — і відкритий прикус є одним з них.

 

Виглядає це так, ніби верхня щелепа розташована як би дугою по відношенню до нижньої — повного змикання зубів не відбувається.

 

Одночасно з цим:

 

  • не замикаються губи;
  • пацієнт не може нормально дихати
  • складніше говорити і приймати їжу.

 

Таке розташування щелеп і проблеми з диханням відображаються і на слизовій ротової порожнини — в роті постійно сухо, що викликає дискомфорт і певні проблеми зі здоров'ям.

 

Залежно від того, де локалізується проблема, виділяють передній відкритий прикус і бічний відкритий прикус — відповідно, щілини будуть знаходитися попереду або збоку.

 

Проблема проявляється самостійно або комбінується з іншими варіантами неправильного прикусу — дистальним, мезіальним.

 

Фото. Діагностичний етап лікування, прейскурант стоматології ЛюміДент.

 

 

Лицеві ознаки відкритого прикусу

 

Відкритий прикус дає певні відхилення і симптоми, які добре видно на обличчі:

 

  • У дитини або дорослого буде подовжена нижня частина обличчя, скошене підборіддя;
  • Оскільки верхня губа змикається з нижньою, вона активно не працює, тому виглядає млявою, більш коротшою, аніж потрібно;
  • Язик дещо виступає і залишається між зубними рядами, під губою видно край верхнього ряду.

 

Якщо пацієнт усвідомлює, що виглядає не так, як інші, і йому дискомфортно через це, він намагається закрити рот, сильно стискаючи губи. У цьому випадку він відчуває ще й напруженість в м'язах обличчя, що з часом тільки посилює проблему.

 

Відкритий прикус у дитини або дорослого — це як функціональні, так і естетичні порушення, тому проблема вимагає обов'язкового вирішення.

 

Наслідки відкритого прикусу дуже небажані, тому не варто затягувати відвідування лікаря — як тільки проблема виявилася, знадобиться консультація.

 

Чому розвивається відкритий прикус

 

У такого відхилення не одна причина, їх багато — від токсикозу під час вагітності до інфекційних захворювань, перенесених матір'ю.

 

Але суть в тому, що при таких проблемах страждають не стільки самі зуби, скільки кістки черепа, які проявляють нестабільність: за рахунок цього щелепа шукає додаткову опору.

 

Дитина починає смоктати палець, не може обійтися без соски, постійно щось підкладає між двома щелепами — і щілина в цьому випадку зростає.

 

Такий взаємозв'язок з кістками говорить про те, що найбільш ефективно відкритий прикус у дитини або дорослих лікується за участю остеопата і інших лікарів, які займаються кістковою системою.

 

Але і стоматологи роблять свій внесок: для них це складне завдання, яке вимагає максимально сучасних і ефективних знань, великого досвіду.

 

Фото до і після лікування відкритого прикусу в нашій клініці.

 

 

Ще деякі нюанси лікування відкритого прикусу

 

Практика показує, що в багатьох випадках лікування відкритого виду прикусу виключно брекетами в Києві не дає належного результату.

 

Секрет тут в тому, що якщо першопричина лежить в кістках черепа або в іншому місці, рано чи пізно зуби знову «уїдуть» назад, вгору.

 

Ускладнюється ситуація ще й тим, що за рахунок вертикального розташування проблеми немає на сто відсотків ефективних апаратів, які дозволять закріпити і утримати отриманий результат.

 

Це кардинально відрізняє відкритий прикус від будь-яких інших видів неправильного прикусу — тому відсоток успішного лікування в багатьох клініках такий маленький.

 

Якщо ж враховувати початкову причину проблеми, заручатися допомогою інших лікарів, які пов'язані з цією причиною, то результат буде отримано.

 

Лікування відкритого прикусу у дорослих і дітей — це непросто, вимагає багато часу і зусиль, але результат того вартий.

 

Найефективніше вирішуються ситуації, коли лікування було розпочато раніше: тобто з дитячого віку, доки організм легко адаптується і кістки ще ростуть, вони більш рухливі.

 

Важливий тут і психологічний аспект: якщо почати лікування в дитинстві, то результат буде отримано до того моменту, як дитина почне усвідомлювати, що вона негарна, не така, як усі.

 

Види відкритого прикусу

 

Ми вже сказали, що аномалія локалізується спереду (найчастіше) або з боків, але є й інша класифікація відкритого прикусу, яка говорить нам про ступінь проблеми. Всього цих ступенів три:

 

  • Перша передбачає, що щілина має розмір до п'яти міліметрів — контакту щелеп немає на рівні іклів і різців.
  • При другому ступені відстань від нижньої до верхньої щелепи вже становить від п'яти до дев'яти міліметрів — змикання не відбувається вже на рівні премолярів.
  • Якщо у пацієнта спостерігається третя ступінь, то щілина вже більше дев'яти міліметрів, контакт зубів відсутній на рівні премолярів і перших молярів.

 

Така патологія, як відкритий прикус, не може лікуватися методом перебору або за допомогою стандартних рішень.

 

Фото. Ортодонт (Київ) Коржев Р.В. з пацієнткою.

 

 

Хороший лікар чудово розуміє, що і з якої причини він робить, якого результату хоче добитися — ось чому для виправлення аномалії такого типу пацієнти звертаються в Люмі-Дент.

 

Лікування відкритого прикусу в наших клініках починається з ретельного обстеження — якщо є необхідність, залучаються лікарі інших спеціальностей, ми даємо рекомендації з приводу того, до кого звернутися, щоб отримати результат.

 

Фахівці мережі стоматології Люмі-Дент займаються складними випадками, постійно знаходяться в контакті з пацієнтами і пропонують тільки ефективне рішення проблеми.

 

Відкритий прикус у дитини або у дорослого — це не вирок, а аномалія, яка виправляється, і для цього є всі шанси. І якщо подивитися картинки відкритого прикусу з результатами «до і після», це стає очевидним висновком.

 

Скільки коштує поставити елайнери - можна дізнатись за вказаним посиланням. 

 

Ціна пластини на зуби для виправлення відкритого прикусу - присутня за позначеним посиланням.

 

Запишіться на безкоштовну консультацію!

 

Прийом проводять

Солдатова Ольга Всеволодівна
Лікар стоматолог ортодонт
Цинцовська Оксана Олександрівна
Лікар стоматолог ортодонт
Фалінський Михайло Михайлович
Лікар стоматолог ортодонт
Образцова Катерина Федорівна
Лікар стоматолог ортодонт
Ковальчук Юлія Сергіївна
Лікар стоматолог ортодонт
Яворська Евеліна Олегівна
Лікар стоматолог ортодонт
Коржев Руслан Вікторович
Лікар стоматолог ортодонт