Жовтий Язик - 9 Причин, Як Позбавитись

 

 

Жовтий наліт на язиці - чому з'являється. Про що він говорить

Язик — своєрідний індикатор, зміна кольору нальоту якого може сказати багато чого про стан вашого здоров'я.

 

Наліт іноді свідчить про захворювання внутрішніх органів, нестачі вітамінів при незбалансованому харчуванні, проблеми з гігієною або зовсім бути варіантом норми, ось чому жовтий язик — це не у всіх випадках погано.

 

У зміни кольору нальоту слизової оболонки язика завжди є пояснення.

 

Те, через що може бути жовтим язик у дорослого або дитини, в деяких випадках вимагає звернення до фахівця для усунення проблеми та нормалізації стану вашого здоров'я.

 

Якщо поверхня язика жовта, але наліт не можна назвати дуже густим, причина може критися у вживанні великої кількості кави, куріння чи пропуску чергової чистки зубів.

 

Не потрібно переживати про те, що означає жовтий язик, якщо через наліт чітко видна фактура органу, до того ж влітку наліт стає більш вираженим.

 

Фото. Жовтуватий наліт по центру та на корені язика.

 

 

Про що говорить жовтий язик

 

Багатьох цікавить, що означає жовтий колір нальоту язика, так як це досить поширене явище.

 

Серед можливих причин жовтого нальоту на язику можна виділити наступні:

 

  • вживання їжі з барвниками;
  • захворювання ШКТ, нирок або печінки;
  • прийом антибіотиків;
  • зловживання курінням;
  • карієс;
  • незбалансоване харчування.

 

Якщо весь язик має жовтий колір, але наліт легко зчищається зубною щіткою, приводів для занепокоєння немає — в даному випадку мова не йде про патологію внутрішніх органів, а неприємний прояв пов'язаний з гігієною порожнини рота.

 

Але будьте уважні: якщо жовтуватий наліт язика знову утворюється через деякий час після чищення, необхідно знайти корінь проблеми.

 

Не ігноруйте появу жовтуватого кольору нальоту на поверхні язика, особливо у дітей, так як будь-яке захворювання легше піддається лікуванню на початковій стадії.

 

Наліт язика з жовтизною - часто говорить про якесь конкретне захворювання, частіше пов'язане органами ШКТ, наприклад, про гастрит, виразку шлунка, панкреатиті або діабеті.

 

Що означає жовтий колір язика

 

Жовте забарвлення язика часто буває у людей, що надмірно вживають барвники, або у курців. Також жовтий язик в сукупності з підвищеною температурою може свідчити про фарингіт, вірусну ангіну, інші інфекції. Якщо не проходить протягом тижня – може вказувати на проблеми печінки, селезінки, жовчного міхура, шлунково-кишкового тракту.

 

Фото. Жовтий язик.

 

 

У дитини помаранчевий язик


Помаранчеве забарвлення язика у дитини є індикатором того, що порушений кислотно-лужний баланс та підвищена кислотність. Цей симптом виникає при загостренні гастритів, стадії виразки шлунка або рефлюксної хвороби. Часто лише за зміною кольору нальоту язика можна запідозрити проблеми біліарної системи в дитини.

 

Фото. Жовтувате забарвлення язика.

 

  

Фото. Дитячий стоматолог Короткова М.І. проводить огляд язика пацієнта, стоматологія Люмі-Дент.

 

 

При виявленні підозрілого жовтуватого нальоту на корені язику звертайтеся в стоматологічні клініки Люмі-Дент за професійною допомогою.

 

Запишіться на консультацію!