Брекети - Зі Скількох Років Можна Ставити

Ціни на послуги

Брекет-система металева American Orthodontics
Акція! – Тільки до 31 травня!
6999 грн
Елайнери (капа для вирівнювання зубів)
12500 грн
Виправлення прикусу без брекетів капами Easy Align
от 2500 грн
Ортодонтичний трейнер
5000 грн
Брекет-система керамічна
20099 грн
Брекет-система металева
14665 грн

Дивитися відео

 

Прикус людини формується в декілька етапів, останній з яких припадає на вік від 13 до 17 років — в ідеалі до цього часу вже слід вирішити ортодонтичні проблеми, або ж зайнятися цим питанням наближуючись до цього віку.

 

Якщо момент втрачений, це не означає, що більше нічого не можна зробити.

 

Розберемося, до скількох років можна виправити прикус, — забігаючи наперед, можна сказати, що існує не так багато обмежень. Виправлення прикусу можливо в будь-якому дорослому віці — від 30-40 років і старше.



Фото. Приклад виправлення прикусу лікарем ортодонтом, стоматологія Люмі-Дент


 

Зі скількох років можна ставити брекети дітям

 

  • Брекет системи зазвичай ставлять дитині, підлітку - відразу після формування постійного прикусу, починаючи з віку 12-13 років;
  • У цьому віці у дітей ще не сформована жорстка структура кістки щелеп, тому лікування прикусу брекетами відбувається максимально швидко.

 

Вік і непрямі обмеження

 

Говорячи про те, до якого віку можна вирівнювати прикус, ми припускаємо, що мова йде про здорову людину, яка не має ніяких серйозних проблем з іншими системами і органами.

 

  • Для виправлення прикусу потрібні міцні зуби і здорові ясна, а також організм, здатний витримати тривалі додаткові навантаження під час носіння брекет-систем або інших пристроїв;
  • Вся справа в тому, що з віком у пацієнта з'являється все більше протипоказань: наприклад, ростуть ризики розвитку діабету та інших хвороб, які ускладнять процес або вплинуть на результат;
  • Якщо людина довго курила, то тканини порожнини рота і емаль сильно ослаблені, тому носіння брекетів може стати проблемою.

 

В результаті все опирається не стільки на вік, скільки на те, який стан організму ви маєте до своїх років, наскільки готові до різних стоматологічних втручань.

 

Висновок: неможливо однозначно відповісти на питання про те, до якого віку можна виправляти прикус - вікова межа, якої дотримувалися б усі стоматологи, зараз не встановлена. Все залежить від здоров'я і особливостей кожного пацієнта - остаточний вибір про можливість процедури робить лікар.

 

 

Засоби, якими виправляють прикус дорослим

 

Як і у випадку з дітьми, виправити прикус у дорослому віці можна кількома методами, ось найпопулярніші:

 

  • Класичні брекети — зрілим пацієнтам найчастіше рекомендують зупинитися на металевих конструкціях, тому що вони є найміцнішими і носяться найменший термін. Але якщо важливий естетичний момент, вибирають керамічні брекети, менш помітні на зубах — їх доведеться носити довше. Максимальний термін носіння брекетів складає три роки, мінімальний — близько півроку, але все залежить від стану конкретних зубів;
  • Лінгвальні брекети (їх ще називають внутрішніми) — встановлюються на внутрішній частині зубів, ззовні не помітні. Подібні системи підходять для людей, що потребують корекції прикусу, але не можуть навіть тимчасово жертвувати привабливою зовнішністю;
  • Елайнери — прозорі капи, які носять або постійно, або протягом обмеженого часу (вночі). Вони не дуже помітні на зубах, не псують зовнішній вигляд і поступово змінюють прикус у потрібному напрямку. Елайнери пропонують пацієнтам в тому випадку, коли патології не надто серйозні, і немає запущених ділянок зубного ряду. Скільки коштують елайнери в Україні - можна дізнатись за посиланням. Якщо проблема складніше, то допоможуть тільки брекети та тривале лікування з постійною корекцією системи у ортодонта.

 

У клініках Люмі-Дент лікарі підберуть для вас програму, яка дозволить виправити прикус, зробити усмішку гармонійнішою і красивою. Не думайте, до якого віку можна вирівняти прикус — просто приходьте на обстеження, і ви отримаєте відповіді на всі питання.



Фото. Пацієнт з лікарем нашої стоматології



 

Нюанси виправлення прикусу у дорослих

 

У порівнянні з дітьми, у дорослих час виправлення прикусу лікарем буде трохи довше: десь на півроку, а в більш складних випадках і на рік, півтора. Щелепа вже завершила свій розвиток, тканини і кістки не такі пластичні, тому швидкого результату чекати не варто.

 

Але при роботі з дорослими є не тільки мінуси: багато лікарів виділяють і плюси — наприклад, дорослі відповідальніше ставляться до рекомендацій лікаря. Ризики того, що щось піде не так, в роботі з такими пацієнтами зводяться до мінімуму.

 

Тепер ви знаєте, до якого віку можна виправляти прикус дорослим — очевидно, що ця процедура доступна вам в будь-який час, якщо дозволяє здоров'я.

 

А щоб переконатися, що у вашому випадку це можливо, пройдіть ретельне обстеження в одній із стоматологічних клінік Люмі-Дент — ми використовуємо найсучасніше і найякісніше обладнання для діагностики.

 

Запишіться для виправлення прикусу до лікарів ортодонтів клінік Люмі-Дент на безкоштовну консультацію!

 

В наших клініках виправлення прикусу проводять лікарі:

Солдатова Ольга Всеволодівна
Лікар стоматолог ортодонт
Цинцовська Оксана Олександрівна
Лікар стоматолог ортодонт
Кравченко Максим Юрійович
Лікар стоматолог ортодонт
Камалова Світлана Вікторівна
Лікар стоматолог ортодонт
Оборський Олександр Миколайович
Лікар стоматолог ортодонт
Катшук Діана Олегівна
Лікар стоматолог ортодонт
Яворська Евеліна Олегівна
Лікар стоматолог ортодонт
Фалінський Михайло Михайлович
Лікар стоматолог ортодонт
Образцова Катерина Федорівна
Лікар стоматолог ортодонт
Поширені запитання та відповіді
Запитання:  Зі скількох років ставлять брекети?
Відповідь: 

Починаючи з віку 12-13 років, тобто брекети можна ставити підлітку.